Online marketing strategie

Wat is een (online) marketing strategie?

Marketingstrategieën worden door bedrijven gebruikt om producten en diensten zo goed mogelijk te promoten. Een marketingstrategie wordt ook gebruikt om de klant te informeren over de kenmerken, specificaties en voordelen van producten of diensten. Effectieve marketingstrategieën helpen om vooruit te komen in de concurrentie. 

Sommige mensen verwarren de marketingstrategie met het marketingplan. Een marketingplan is een klein onderdeel van de marketingstrategie en omvat meestal activiteiten die het bedrijf moet ondernemen. Een marketingstrategie daarentegen is veel breder van opzet en gaat over een langere periode om meer rendement te krijgen over een investering.

 

Tevreden klanten

Waarom kiezen voor marketing strategie?

Met behulp van een marketingstrategie wordt het mogelijk om je als bedrijf te onderscheiden van de concurrent. Zo kun je beter inspelen op de behoeften van de klant en prospects aantrekken die het best aansluiten bij jouw product of dienst. Contentmarketing is een belangrijk onderdeel van een algemene strategie voor de groei van jouw bedrijf. Het trekt prospects door de verkooptrechter, verhoogt de zichtbaarheid en de autoriteit van je merk. Aangezien er bij zowel B2B als B2C voortdurend wordt gecommuniceerd, kan de content worden aangepast aan nieuwe leads.

Onze aanpak

Een koffie erbij en brainstormen maar.

Onze diensten

Wie is je doelgroep? Waar wonen ze, wat is hun leeftijd, opleidingsniveau, inkomensniveau, hun behoeften, wensen en vooral productvereisten? Nadat we jouw doelen hebben bepaald en de demografie van je doelgroep hebben geïdentificeerd, kunnen we nadenken over een passende aanpak. Nadat we de juiste marketingstrategie hebben gevonden op basis van de behoeften en wensen van de klant, zullen we de marketingstrategie implementeren om de customer journey zo volledig mogelijk te maken. Daarna evalueren we de resultaten en passen we waar het nodig is de strategie aan.

Relatiemarketing is de kunst en het proces van het ontwikkelen van een langdurige relatie met klanten. Het is veel meer dan een conventionele transactionele verkoop relatie, waarbij de focus ligt op het verkopen van het product/de dienst. Dit is een belangrijk onderdeel wat vaak over het hoofd wordt gezien. Wij begeleiden jou door het gehele process, van begin tot het eind.

Zin in samen
een bakkie pleur?

Laat je gegevens achter!