Copywriting

Wat is copywriting?

Copywriting is het schrijven van wervende teksten voor commerciële doeleinden. 

Copywriters zijn verantwoordelijk voor het schrijven van aantrekkelijk marketing- en promotiemateriaal voor een breed scala aan producten en diensten. Het kan gaan om het schrijven van blogs, informatieve artikelen tot aan e-mail en sociale media-promotie. Heb je een geweldige kop, pakkende call-to-action nodig of een sterke SEO-tekst nodig voor je website? Besteed het uit aan een copywriter!

Tevreden klanten

Waarom copywriting?

Met copywriting kan je jouw ideeën met betrekking tot je merk en producten zo helder mogelijk overbrengen naar de klant. Copywriting is inzetbaar voor SEO-doeleinden, om verkeer op te bouwen, naamsbekendheid te vergroten en verschillende campagnes zo effectief mogelijk te communiceren op verschillende social media kanalen. Een pakkende blog of social media post is dus een sterk marketingmiddel waarmee je een positieve band met je publiek op kunt bouwen.

Onze aanpak

Copy- en content marketing in combinatie met SEO kan je helpen om de vindbaarheid van je bedrijf te verhogen in zoekmachines zoals Google. Dit gebeurt door het gebruik van trefwoorden met een hoog zoekvolume in de tekst, die écht aansluiten op de zoekintentie van bezoekers. Een originele tekst kan de klant overhalen om voor jouw dienst of bedrijf te kiezen, waardoor je uiteindelijk weer in de verkooptrechter terechtkomt. Wij letten bij het schrijven van onze teksten onder andere op:

Spelling, interpunctie en grammatica:

Dat is uiteraard de prioriteit. Wij zijn ontzettend allergisch voor d/t-foutjes en worden heel vrolijk van goed lopende teksten. Teksten worden altijd herzien en aangepast waar nodig.

Strategische marketing en SEO-vaardigheden:

Het optimaliseren van verleidelijke titels, beschrijvende ondertitels en inhoudelijk teksten is een cruciaal onderdeel van elke contentmarketingstrategie, ook voor SEO. Gedefinieerde doelen met meetbare resultaten zoals hoofd- en subzoekwoorden zijn daarom essentieel voor een hogere click-through-rate.

Storytelling en een passende tone-of-voice:

We kijken of de zoekintentie informatief, navigerend, commercieel of transactioneel is. Vervolgens denken we na over hoe we de SEO-strategie daarop kunnen aanpassen en combineren met een originele, creatieve tekst.

Onderzoek en research naar het product, dienst en doelgroep:

We kijken naar de doelen van de klant. Welk type format is er nodig? In welke stijl/toon moet het stuk geschreven worden? Wat zijn de doelen? Wil je bijvoorbeeld het aantal organische bezoeken verhogen? Welk platform is het meest geschikt?

Onze diensten

Bij HEF bundelen we onze marketing krachten. Onze copywriter werkt daarom nauw samen met onze SEO-specialist om technisch sterke, overtuigende teksten te leveren die het meest zullen opleveren in de zoekresultaten. Wij helpen je graag met het verbeteren of creëren van nieuwe teksten.

Instagram-advertenties zijn betaalde berichten in de vorm van creatieve stories, reels, video’s en afbeeldingen. Deze kunnen rechtstreeks worden gekoppeld aan het account van je merk, aan elke gewenste URL of aan directe berichten. Aangezien Instagram en Facebook een onderdeel zijn van Meta Technologies, kunnen Instagram-advertenties worden ontworpen in de Facebook Ads Manager.

Als bedrijf wil je er zeker van zijn dat elk marketingplatform dat je gebruikt, resultaten oplevert. Met Instagram-advertenties kun je een breder, specifieker publiek bereiken. Duidelijke doelstellingen zijn daarom van belang. Is deze specifieke advertentie bedoeld om de verkoop te stimuleren, of is het om mensen naar een nieuwe blogpost te leiden die je hebt opgesteld? Wil je dat gebruikers via Instagram op je content reageren? 

Door geautomatiseerde targeting kunnen wij gebruikers bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf met behulp van verschillende signalen. Op basis van de gewenste customer journey kunnen wij helpen de juiste advertenties te plaatsen voor jouw doelgroep, bestaande leads stimuleren en jouw merk een boost te geven. 

Copywriting voor social media is een belangrijk onderdeel van een digitale marketingstrategie. Het leveren van een gerichte boodschap met een specifieke stem en stijl kan jouw bezoeker tot actie aanzetten. Geen inspiratie voor een LinkedIn post of een leuke blog? Wij helpen je jouw doelgroep te bereiken.

Tekst of blog nodig in een buitenlandse taal? No problem! Pas de soucis! Wij kunnen Engelse en Franse vertalingen aanleveren op hoog niveau.

Steengoede vacatureteksten nodig waarmee je iedere potentiële werknemer enthousiast kunt maken? Vertel je zelf op de automatische piloot over je bedrijf en gebruik je alleen externe vaktermen? Wil je de doelgroep inspireren met een pakkend verhaal of met de juiste woorden? Dat regelen wij voor je.

Zin in samen
een bakkie pleur?

Laat je gegevens achter!