Social
Advertising

Wat is Social Advertising?

Social Advertising is het adverteren op social media platformen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat en TikTok. Deze platformen hebben veel data over gebruikers, wat het makkelijk maakt om gericht te adverteren op basis van interesses en gedrag. Deze data in combinatie met een groot bereik en/of lokale mogelijkheden maakt Social Advertising een interessant en waardevol advertentie middel. Wij helpen we je graag bij het opzetten, onderhouden en optimaliseren van je Social Advertising strategie.

Tevreden klanten

Waarom Social Advertising?

Adverteren op social media is tegenwoordig een must als je snel en gericht je publiek wilt bereiken. Dankzij specifieke targetingopties voor deze enorme groep gebruikers, kun je sneller en efficiënter gebruikers naar je website of Instagram-pagina leiden. Als bedrijf kun je je richten op nieuwe en terugkerende klanten, wat zich weer vertaalt in loyale klanten. Als je niet weet aan welke knoppen je moet draaien, kun je je advertentiebudget op de verkeerde manier uitgeven en dat is wil je natuurlijk voorkomen.  

Onze aanpak

Wij maken, beheren en optimaliseren jouw social media campagnes voor verschillende platformen. We bepalen, aan de hand van je bedrijfsdoelen, welke marketingstrategie nodig is: SEO, Social Advertising of SEA. Via strategieën bepalen we wat voor type campagnes we gaan draaien. Het doel? Meer sales genereren door effectieve campagnes.

Onze focus ligt op groei marketing over een langere periode. We bouwen aan sterke banden tussen jou en je gebruikers. Adverteren op social media verhoogt de kans op succes van je campagnedoelen. Dit doen we onder andere door te focussen op de volgende 4 pijlers:

E-commerce

Verhoog het aantal aankopen of leads voor je website en genereer meer bezoekers naar je offline winkel of Instagram shop.

Verkeer

Genereer meer leads en verkeer naar je website, vergroot de betrokkenheid en communicatie met de klant op verschillende platformen. 

Video

Stimuleer videoweergaven en bereik de juiste doelgroep.

Bereik

Bouw naamsbekendheid op en vergroot je bereik.

We installeren tools voor jou, zoals Google Tag Manager, Google Ads, Analytics, Facebook Business Manager en Linkedin Ads-manager. Dit komt terug in de offerte en onze werkzaamheden. We werken met een maandelijks uren-budget en sturen een rapportage over de optimalisatie. 

We gaan aan de slag met kwalitatief onderzoek en AB-testen. Zo creëren we in samenspraak met jou een doelgroep. Blijkt de doelgroep toch anders? Dan passen we het aan, van beeldmateriaal tot aan copy. Heb je geen content? Geen probleem. Wij hebben een aantal partners waar we mee samenwerken die content kunnen leveren. Team work makes the dream work! 

Onze diensten

Met ongeveer een miljard maandelijks actieve gebruikers behoort Instagram tot de populairste sociale netwerken ter wereld. Adverteren op Instagram biedt grote kansen om je bedrijf te helpen bij het vergroten van naamsbekendheid.

Facebook is verreweg de meest populaire plek voor social media marketing. Advertenties verschijnen in de Nieuwsfeeds van gebruikers. Weten hoe en waarmee je de aandacht van specifieke gebruikers kunt trekken in de customer journey is daarom cruciaal.

Als jouw bedrijf contact wil maken met een jonger publiek, is experimenteren met TikTok Advertising een geweldige plek om te beginnen.

Snapchat Advertising kan verschillende vormen aannemen, waaronder gesponsorde filters en lenzen, geofilters en verhalen. Met al deze opties kan jouw bedrijf zijn doelgroepen bereiken op een manier die zowel onopvallend als interactief is.

LinkedIn Advertising is een krachtig marketinginstrument waarmee je de producten en diensten van je bedrijf onder de aandacht kan brengen bij een gericht publiek van professionals.

Met Pinterest kunnen gebruikers afbeeldingen en video’s delen, en het biedt ook een zoekmachine voor het vinden van specifieke inhoud. Voor bedrijven kan Pinterest Advertising een effectieve manier zijn om een groot publiek te bereiken.

X is een groot media platform, adverteren op X biedt de mogelijkheid om een groot publiek te bereiken en met hen in gesprek te gaan. Het is een effectieve manier om je merkidentiteit te verspreiden en betrokkenheid  op te bouwen met je doelgroep.

Zin in samen
een bakkie pleur?

Laat je gegevens achter!